Clinica de Nutriție Virtuală

CINE SUNTEM

Descoperă Cronos Diet, o clinică virtuală unică în lume ce propune un program nutrițional inovator, menit să combată epidemia metabolică existentă la nivel mondial.
Compania noastră, cu o expertiză în domeniul nutriției de peste 30 de ani, oferă asistență medicală prin terapii nutriționale, diete personalizate și suport pentru a dobândi un echilibru metabolic, atât de necesar pentru o viață sănătoasă pe termen lung. Protocoalele noastre, validate de-a lungul anilor de peste 30000 de pacienți, precum și suplimentele 100%, create cu respect pentru organism și mediu, sunt rezultatele unor cercetări îndelungate, care continuă și astăzi.

În prezent, cu ajutorul platformei online extrem de avansată, avem capacitatea de a oferi consultații eficiente de la distanță pentru pacienți din întreaga lume, prin evaluarea istoricului lor medical, a situației nutriționale, a patologiilor în desfășurare, a simptomelor lor și a analizelor. Prin intermediul unei metodologii create virtual, ce nu lasă loc erorilor, putem dezvolta planuri nutriționale personalizate, având posibilitatea să monitorizăm zilnic pacienții, cu ajutorul unor nutriționiști calificați, experți în diete ketogenice și coordonați de profesorul Castaldo.

PROGRAMUL NOSTRU NUTRIȚIONAL

Dieta Oloproteică® este metoda dezvoltată de Prof. Giuseppe Castaldo și reprezintă fundamentul proiectului nostru. Este un program eficient dovedit, sigur, care a fost testat științific în peste 20 de ani de experiență clinică și care poate combate rezistența la insulină, adipozitatea generalizată și localizată, dar și să prevină și să trateze patologiile inflamatorii și cronice-degenerative. Dieta Oloproteică® este, de asemenea, sinonimă cu „liposucția alimentară”, datorită efectului său important de reducere a adipozității localizate și remodelarea vizibilă a siluetei, asigurând în același timp și o îmbunătățire a  macro- și microcirculației.

CAZURI DE REFERINȚĂ ALE PROF. DR. GIUSEPPE CASTALDO

Caz de referință - Rossella

Unul dintre cazurile de referință din istoria cazuisticii profesorului Castaldo, l-a și făcut să schimbe protocoalele în urmă cu 10 ani.

CLICK PENTRU A CITI MAI MULT

Pe atunci, Rossella avea 22 de ani, era studentă și, pe lângă obezitate, avea și o formă de hirsutism agresivă, afecțiune care se manifestă prin pilozitate excesivă, atât pe corp, cât și pe față. Fusese diagnosticată cu sindrom de ovare polichistice și, până să ajungă la prof.

Castaldo, încercase să se trateze prin toate metodele posibile și disponibile la acea vreme, propuse de mai diverși medici specialiști, fără succes însă. Medicul care a trimis-o într-un final la prof. dr. Castaldo, era unul dintre cei care îi critica munca și metodologia, însă după 2 ani în care a încercat să trateze pacienta fără rezultate, i-a recomandat totuși să încerce, ca ultimă variantă, protocolul profesorului. La prima consultație, Rossella cântărea 95 de kg la 1,65 m înălțime.

Profesorul a aflat despre ea că este o persoană foarte disciplinată, riguroasă și care făcea sport cu regularitate. A început protocolul dietei Oloproteice, care pe atunci era organizat în cicluri de 21 de zile. Programul ținut de ea a durat 1 an și a presupus 6 cicluri de dietă Oloproteică, iar la finalul dietoterapiei, Rossella a reușit să piardă 30 de kg, iar pilozitatea în exces a dispărut complet. Profesorul Castaldo consideră cazul Sarei ca unul ce rămâne un reper important în cariera sa, pentru că i-a ridicat cercetările la un alt nivel.

Acest caz, l-a ajutat să înțeleagă mai bine importanța proteinei de transport a hormonilor sexuali. Profesorul Castaldo a păstrat în timp legătura cu Rossella, care a simțit că întâlnirea cu el i-a schimbat complet parcursul vieții. Astăzi, Rossella are o viață împlinită, este măritată și are un copil.

Caz de referință - Caterina

Un alt caz incredibil, mai ales prin prisma patologiilor dezvoltate, este cel al Caterinei, o tânără adolescentă de numai 18 ani.

CLICK PENTRU A CITI MAI MULT

Care nu era supraponderală neapărat, însă suferea de de un sindrom particular, pe care nici profesorul Castaldo nu îl cunoștea foarte bine pe atunci. Caterina avea nevoie să slăbească doar câteva kg, însă motivul pentru care părinții ei au ajuns cu ea la profesor, era sindromul POTS, cunoscut ca sindromul tahicardiei posturale ortostatice. Această afecțiune îi cauza o creștere nefirească a pulsului, până la 140, atunci când stătea în picioare, generându-i în timp și alte patologii.

Profesorul Castaldo a analizat istoricul analizelor și a observat că acestea au avut o evoluție mai bună într-o perioadă în care pacienta fusese în Vietnam, acolo unde alimentația ei avusese anumite particularități, fiind axată în special pe preparate din pește, legume și orez. Profesorul a observat că fusese și la medici iluștri, în diverse colțuri ale lume, specialiști în sindromul POTS, care îi prescriseseră varii terapii, majoritatea pe bază de cortizon, care însă nu fuseseră eficace.

La prima vizită, profesorul a observat că pacienta prezenta semne clare de meteorism, cu balonare în zona abdominală, afecțiune care în general accentuează tahicardia, cu atât mai mult în acest caz. Când un pacient suferă de meteorism sau reflux esofagian, stomacul balonat dă un impuls pe cale nervoasă, între intestin și inimă, care creează excitație cardiacă. Asta ducând la o creștere necontrolată a pulsului sau, chiar și mai grav, ca în cazul pacientei noastre, la extrasistole. Astfel, profesorul a creat pentru Caterina un protocol adaptat, care a presupus un regim alimentar fără zahăr și un tratament cu suplimente pe bază de substanțe naturale anti -inflamatoar, precum acid caprilic, cuișoare, oregano.

După 3 luni de tratament, Caterina a fost declarată complet vindecată, pulsul ei era de acum constant la un nivel normal, între 70-74, iar ea a simțit că a renăscut. În acest caz, problemele nu erau legate de surplusul de grăsime, ci de o disbioză intestinală veche, o inflamație la nivelul intestinelor care se instalase urmare a modificării florei microbiotice. Mergând pe firul istoricului medical, profesorul Castaldo observase că pacienta fusese sub tratament cu antibiotice și cortizon vreme îndelungată, având în trecut malformații osoase care au necesitat mai multe intervenții chirurgicale. Astfel, antibioticele și cortizonul luate pe termen lung, i-au afectat și modificat complet flora, creându-se contextul favorabil pentru apariția disbiozei.

Cum profesorul are un interes major pe acest subiect, iar disbioza intestinală reprezintă unul dintre câmpurile fundamentale ale cercetării sale, a putut formula un plan personalizat și eficace, cu rezultate excepționale în scurt timp. Dieta aglucidică prelungită a fost esențială în acest caz, aceasta facilitând astfel drenarea și resetarea intestinului. Trebuie menționat că inflațiile la nivel intestinal produc și alte simptome agravante, precum depresie, sensibilitate sporită la dureri, dureri difuze în corp, oboseală cronică, insomnii, probleme cu memoria, care pe termen lung pot duce la patologii mai greu de tratat.

Caz de referință - Donatella

Un alt caz de referință este cazul Donatellei, o pacientă în vârstă de 42 de ani, care a ajuns la profesorul Castaldo din dorința de a slăbi.

CLICK PENTRU A CITI MAI MULT

Prezentând obezitate de gradul 2. La prima vizită, profesorul a observat însă și simptomele unei patologii despre care vorbea și se documenta mult, însă pe care o întâlnise rar, mai exact sindromul hidrosadenitei. Hidrosadenita reprezintă inflamarea unei glande sudoripare la nivelul regiunii axilare sau inghinale, ceea ce duce la transpirație în exces, dar și un miros specific puternic, greu de eliminat.

Terapiile dermatologice realizate sunt, de cele mai multe ori, dureroare și pot duce la formarea de ulcere si cicatricii la nivel cutanat. Analizând și istoricul medical al pacientei, a observat că era fiica unor pacienți diabetici, fiind și ea la rândul ei insulino-rezistentă. Astfel, a aflat de la Donatella că jumătate din viață și-a dedicat timpul umblând prin Italia în lung și în lat, la zeci de specialiști, fără nici un rezultat. A căutat timp de 20 de ani soluții pentru problema ei, care ajunsese să îi afecteze atât de mult calitatea vieții, până la anularea completă a vieții sexuale, ani la rând.

A început tratamentul cu dieta Oloproteică, iar după 2 luni, hidrosadenita s-a ameliorat vizibil, după 4 luni s-a observat o îmbunătățire cu 80%, iar după 6 luni, patologia a fost complet vindecată, iar pacienta a slăbit 20 de kg. Urmărind evoluția în timp, Donatella a reușit să mențină rezultatul pe termen lung. Când grăsimea abdominală scade, mecanismele la nivel digestiv se echilibrează și are loc un reset metabolic, ce permite organismului să vindece cauzele unor patologii complexe.

Arii terapeutice

PATOLOGII ADRESATE

 • Estetice: adipozitate localizată, PERS (imperfecțiunile celulitei), afecțiuni cutanate, Acnee, Psoriazis
 • Metabolice: Diabet de tip 2, dislipidemie, patologii cardiovasculare, sindromul metabolic și complicații cardiovasculare, reducerea inflamației sistemice
 • Patologii legate de greutate: obezitate/ supraponderabilitate, diete funcționale pentru pierderea în greutate, necesitatea de pierdere rapidă în greutate, menținerea masei slabe
 • Patologii inflamatorii reumatologice: fibromialgie, boli ale țesutului conjuctiv
 • Tulburări gastrointestinale: meteorism, esofagită de reflux, colon iritabil
 • Tulburări respiratorii: sindrom de apnee obstructivă în somn, sforăit
 • Patologii dermatologice: psoriazis, hidradenită, acnee
 • Patologii oncologice: Prevenirea patologiilor tumorale legate de rezistența la insulină (cancer de sân și prostată).
 • Ginecologice: dezechilibre hormonale feminine, menopauză, climacteric, sindromul ovarului polichistic (SOP), endometrioză, dismenoree, fertilitate și MAP, Candida vaginală
 • Neurologic: dureri de cap primare, tulburări neurodegenerative, epilepsie
 • Sport: Dietele pentru dezvoltarea forței musculare, Dietele pentru sportivi, Nutriția sportivă

 

CUM FUNCȚIONEAZĂ CONSULTAȚIA NOASTRĂ

Cronos Diet asistă în fiecare zi pacienții din întreaga lume, oferind asistență nutrițională și sfaturi pe platforma sa virtuală. Prof. Giuseppe Castaldo și echipa sa de nutriționiști vor avea grijă de pacientul care îl urmează cu acuratețe, atenție și precizie atât în timpul vizitei, cât și în timpul implementării terapiei nutriționale.

URMAȚI PAȘII PENTRU A REZERVA VIZITA

Coș
 • Nu există produse în coș.