A fost formulat un protocol nutritiv specific pentru psoriazis

In  Cronos Diet am dezvoltat o terapie nutrițională aglucidă (TNA-PSORIASI) capabilă să reducă drastic grosimea grăsimii viscerale și rezistența la insulină cu scăderea consecință a producției de substanțe inflamatorii.

Protocolul terapeutic pentru tratamentul psoriazisului, pe care l-am formulat și testat la pacienții noștri de la Spitalul Moscati din Avellino, s-a dovedit a fi o alternativă valabilă la utilizarea medicamentelor tradiționale (în principal imunosupresoare) și a medicamentelor biologice (molecule țintă care se blochează direct citokina unică deja produsă), prevăzută în prezent ca abordare curativă din orientările oficiale. Acum se știe că psoriazisul nu este o boală limitată doar la piele, ci este adesea asociat cu comorbidități care îl fac un „sindrom complex”

Conform Fundației Naționale pentru Psoriazis (2009) a pacienților psoriazici:

  • 70% sunt obezi
  • 33% sunt hipertensivi
  • 28% manifestă alte boli inflamatorii (de exemplu, M. di Crohn)
  • 24% au hipercolesterolemie
  • 11% sunt diabetici
  • 1/3 dezvoltă ARTHRITIS PSORIASIC

După cum susține mai multe lucrări, există o strânsă corelație între grăsimea corporală și producerea de citokine inflamatorii de către adipocitele care alimentează inflamația care stă la baza bolii psoriazice. Prin urmare, utilizarea unui protocol terapeutic specific și adecvat formulat pentru psoriazis permite stoparea producției de citokine.

 

 

Leave a reply