Plante ayurvedice pentru combaterea stresului prin echilibrarea nivelului de cortizol. Îmbunătățește capacitatea de concentrare și memoria.

Cronos Stressless

lei105.00 (22 €)

Sprijină performanța fizică și mentală.

Cronos Stressless, este o formulă folosită în medicina ayurvedica bazată pe Withania somnifera (Ashwagandha) și Bacopa monnieri.

Este pentru prima data cand o formulă creată din această combinație de ingrediente este propusă spre comercializare, aceste plante fiind capabile să sporească capacitatea de apărare a organismului. Contine substante naturale non-toxice care ajuta organismul sa se adapteze schimbarilor, stimulând-o să reacționeze pozitiv la situații stresante fără a produce efecte negative.

Ashwagandha are o capacitate enormă de a proteja celulele neuronale de diferite tipuri de factori de stres care alterează funcția creierului.

Bacopa monnieri este recunoscut ca un bun tonic pentru creier, recomandat pentru tulburări neurologice, (inclusiv Parkinson si Alzheimer).

60 de capsule

Categorii: ,

Ingrediente/capsulă: Extract de rădăcină de Ashwagandha 600 mg, Extract de frunză de Bacopa (Bacopa monnieri) 50 mg. Alte ingrediente: capsula (gelatina)

Recomandare: cate 1-2 capsule de 2 ori pe zi, înainte de micul dejun și cină.

Formularea deosebit de echilibrată pare să joace un rol pozitiv în echilibrul psiho-fizic, plantele cu o activitate dovedită și o mare tradiție, precum Ashwagandha și Bacopa fiind capabile să îmbunătățească starea fizică și mentală, să sporească capacitatea de apărare a organismului, stimulând-o să reacționeze pozitiv la situații stresante.

Stresul este o afecțiune care rezultă din suprasolicitarea fizică sau mentală externă. Poate aduce nervozitate, anxietate și capacitate redusă de a reacționa mediului înconjurator. Expunerea prelungită la stres poate dezechilibra starea mentală și fizică a unei persoane, ducând la alte boli cum ar fi depresia, hipertensiunea, bolile cardiace și tulburările metabolice. Astfel de afecțiuni, înrădăcinate în factori mentali sau emoționali, cresc rapid în număr și apar ca boli majore la nivel mondial. Prin urmare, nu este surprinzător faptul că o parte tot mai mare a populației caută ajutor medical pentru tratarea stresului din zilele noastre.

Stresul determină creșterea sistemică a hormonilor, cum ar fi cortizolul, care poate duce la modificări și tulburări ale regimului alimentar, adipozitate viscerală crescută, sindromul metabolic (o afecţiune care, netratată, duce la apariţia cauzei numărul unu a decesului în lume: bolile cardiovasculare) și creșterea în greutate.

Adaptogenii sunt substanțe din plante care îmbunătățesc capacitatea unui individ de a face față stresului. Aceste ierburi normalizează procesul fiziologic al organismului, ajutându-l astfel să se adapteze schimbărilor, scăzând leziunile induse de stres, fără a produce efecte negative precum simptomele de sevraj și care nu afectează funcțiile normale. Ashwagandha este o plantă adaptogenă ce are toate caracteristicile enumerate mai sus, întrucat este dotată cu o „acțiune de normalizare nespecifică”, adică independentă de starea patologică.

Consolidatorii cognitivi includ orice substanță care îmbunătățește funcția cognitivă, inclusiv concentrarea, memoria și starea de spirit; sunt de obicei molecule sintetice cu potențiale efecte secundare negative, iar companiile farmaceutice investesc resurse enorme în identificarea acestora. În schimb, nootropicile sunt substanțe neuroprotectoare naturale, relative non-toxice, capabile să atenueze tulburările debilitante și să întârzie deteriorarea psihică ce afectează mulți oameni din întreaga lume. Această scădere cognitivă este asociată cu vârsta, dar și cu stresul emoțional. Mai multe plante au fost selectate în sistemele medicale tradiționale și cercetările ulterioare au identificat compuși bioactivi naturali care ar putea acționa ca agenți nootropici, deoarece pot crește concentrarea și spori procesele creative.

Bacopa monnieri este un remediu popular folosit în medicina tradițională ayurvedică, cunoscut sub numele de „Brahmi”. Acesta este recunoscut ca un bun tonic pentru creier și ameliator de afecțiuni debilitante de către medicii ayurvedici din India de aproape 3000 de ani și clasificat ca medhyara sayana, folosit în îmbunătățirea memoriei și a intelectului (medhya).

Caracteristicile componentelor:

În Ayurveda, Ashwagandha a fost folosit ca un tonic adaptogenic, antistres și nootropic pentru tratamentul debilității generale, tulburărilor nervoase, insomniilor și disfuncțiilor de memorie. A fost recomandată ca medicament natural pentru tulburări neurologice, cum ar fi leziuni cerebrale traumatice, tumori cerebrale și tulburări neurodegenerative. Constituenții activi sunt alcaloizii steroidieni și lactonele.

Bacopa monnieri, o plantă aparținând familiei Scrophulariaceae, a fost folosită în sistemul tradițional de medicină ayurvedică pentru a îmbunătăți capacitatea de învățare, concentrarea și memoria de o lungă perioadă de timp. Mai multe meta-analize au examinat și au validat eficacitatea Bacopa monnieri în tratamentul performanței cognitive și în prevenirea riscului de demență la vârstnici. Bacopa monnieri îmbunătățește performanțele cognitive prin stimularea sinaptogenezei în diferite zone ale cortexului cerebral și modularea neuroplasticității în creier. Este capabil să crească proteina kinazele și neurotrofinele, o familie de proteine care determină supraviețuirea, dezvoltarea și funcția neuronilor cu efecte ale creșterii cognitive la om în mai multe studii clinice. Activitatea nootropică a extractului a fost atribuită prezenței a două saponine, bacozidul A și bacozidul B. Bacozidul A s-a dovedit a avea potențial pentru tratamentul bolilor de amiloid, cum ar fi boala Alzheimer. Bacozidele au o puternică acțiune antioxidantă și neuroprotectivă.

Este pentru prima data cand o formulă creată din această combinație de plante și ingredient active este propusă spre comercializare.

Studii:

Ashwagandha

Ayurveda este una dintre cele mai vechi tradiții medicale practicate în India, în Sri Lanka și în alte țări din Asia de Sud și are o bază filozofică și experimentala solidă. Ayurveda are formulări diferite pentru a gestiona stresul și starea fizică și psihică.

În Ayurveda, Ashwagandha a fost folosit ca un adapogen, un tonic anti-stres și pentru tratarea tulburărilor debilitante.

În experimentele de laborator cum ar fi testul de rezistență la înotul forțat la șobolani, subiectii testati au arătat o rezistență sporită și prevenirea variațiilor de acid ascorbic și cortizol în glanda suprarenala ca urmare a stresului indus. În modelele de patologii neurodegenerative cum ar fi boala Alzheimer și Parkinson, în care distrugerea funcțională principală se datorează întreruperii rețelei neuronale și moartea prematură a neuronilor, extractul Ashwagandha a arătat un bun potențial terapeutic care a condus la formarea de dendriți și inducție de somn și de relaxare cu acțiune similară cu GABA.

Creierul este foarte sensibil la stres: chiar și cea mai mică formă de stres poate provoca o pierdere rapidă și dramatică a abilităților cognitive. Stresul oxidativ contribuie la o gamă largă de tulburări cerebrale și demență, incluzând boala Parkinson, Alzheimer și Huntington. Extractul de Ashwagandha are o capacitate enormă de a proteja celulele neuronale de diferite tipuri de factori de stres care alterează funcția creierului, ceea ce duce la tulburări de memorie, predispoziție la accident vascular cerebral și boli neurodegenerative.

Au fost făcute mai multe studii in cadrul carora subiecților li s-au administrat zilnic doze de extract de Aswagandha, iar rezultatele în urma tratamentului au demonstrat că nivelul de cortizon din sânge al participanților a scăzut, rezistența la factorii de stres a crescut, precum și o îmbunătățire generală a calității vieții.

Bacopa

În cercetările făcute pe animale, administrarea cronică a Bacopa a inhibat peroxidarea lipidelor în regiunile prefrontale ale cortexului, striatumului și hipocampului creierului, printr-un mecanism de acțiune similar vitaminei E17. În astrocitele rozătoarelor, tratamentul cu Bacopa a dus la o reducere semnificativă a afecțiunilor cauzate de concentrațiile mari de oxid nitric. În plus, mai multe studii au sugerat că ingredientele bioactive ale Bacopa protejează creierul de daune oxidative și declinul cognitiv legat de vârstă, cu diferite moduri de acțiune și de creștere a memoriei. Îmbunătățirea acțiunii cognitive a fost atribuită creșterii activității de curățare a radicalilor liberi de către bacozide. Acțiunea antioxidantă este, de asemenea, legată de efectele neuroprotectoare și de memorie, Bacopa este capabilă să reducă formarea de peroxizi și să controleze stresul oxidativ la nivelul neuronilor.

Alte cercetări au arătat că bacozidele A și B exercită o acțiune neuroprotectivă prin restaurarea receptorului D1 dopaminic, abundent în sistemul nervos central, cu funcția de stimulare a enzimei Adenilil-ciclază și activarea indirectă a proteinei kinazei A, stimularea neuronului și reglarea creșterii și dezvoltării neuronale și a unor reacții comportamentale.

Bacopa monnieri ar putea fi utilă în neurodegenerarea legată de vârstă, inclusiv Parkinson, menținând homeostazia redox și activitățile mitocondriale. Anbarasi și alții au evaluat rolul neuroprotector al bacozidei A împotriva stresului oxidativ în creierul șobolanilor supuși fumului de țigară, indicând o creștere semnificativă a nivelelor creierului de glutation, vitamina C, vitamina E și vitamina A, în plus față de creșterea activității antioxidante enzime cum ar fi SOD, catalază, peroxidază de glutation (GPx) și glutation reductază (GSR).

În alte studii s-a observat la diverse specii de animale în care neurotoxicitatea a fost indusă de colchicină și acid ibotenic, o inversiune dependentă de doză a deficitului cognitiv. Acroleina este un compus puternic reactiv format ca produs secundar al peroxidării lipidelor. Acesta nu este doar un marker al peroxidării lipidelor, ci servește și ca inițiator al stresului oxidativ. Creierul pacienților cu Alzheimer prezintă niveluri semnificativ mai mari de acroleină din hipocamp. Efectul neuroprotector al extractelor standardizate de B. monnieri asupra toxicității induse de acroleină a fost studiat de Singh pe linii celulare de neuroblastom uman.

Poate fi utila în:
  • Îmbunătățirea vieții sexuale atât în cazul bărbaților cât și a femeilor;
  • Menținerea unei greutăți corporale adecvate;
  • Întreținerea  sănătății cognitivă;
  • Îmbunătățirea ritmului cardiorespirator;
  • Recuperarea mușchilor în urma antrenamentelor intense;
  • Menținerea bunăstării mentale;
  • Îmbunătățirea memoriei;
  • Sporește atenția și concentrarea

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

Coș
  • Nu există produse în coș.