Stimulează funcționalitatea mitocondriilor cu un puternice efecte regenerante, energizante, antioxidante și anti-degenerative, întineritoare și anti-îmbătrânire.

Cronos RE:PAIR

lei145.00 (30 €)

Energizant mitocondrial pentru creșterea calității pielii
Cronos RE:PAIR este un supliment nutritiv formulat pe baza principiilor naturale care funcționează sinergic și complementar pentru a proteja și susține mitocondriile, având proprietăți anti-îmbătrânire, antioxidante și de întinerire.

Categorii: ,

EFICACITATE

Cronos RE:PAIR este un supliment nutritiv formulat pe baza principiilor naturale care funcționează sinergic și complementar pentru a proteja și susține mitocondriile, având  proprietăți anti-îmbătrânire, antioxidante și de întinerire.

Este o formulă deosebit de echilibrată compusă din CoQ10 200 mg, acid α-lipoic 200 mg, extractul fructului chaga (Innotus obliquus) cu 25% beta-glucani, vitamina E, dihidroquercetină, vitamina B3, zinc, mangan, cupru și seleniu. 

Cronos RE:PAIR reduce radicalii liberi prezenți în organism, susține procesul fiziologic depurativ în organism, ajută la hidratarea pielii și face pielea mai elastică și ajută la reducerea ridurilor și a acneei. De asemenea, îmbunătățește sistemul imunitar și sănătatea inimii și la prevenirea bolilor degenerative neurologice, motorii și dismetabolice. Două capsule pe zi de Cronos RE:PAIR sunt recomandate pentru a crește calitatea pielii. 

CONCURS

Mitocondriile joacă un rol important în piele, iar disfuncția mitocondrială induce îmbătrânirea pielii. Pielea este un organ de mare rotație, iar reînnoirea depinde de proliferarea rapidă a celulelor sale progenitoare. Cerința de energie pentru aceste celule active din punct de vedere metabolic este îndeplinită de respirația mitocondrială, un proces generator de ATP care se află pe membrana interioară a mitocondriilor. Nu este surprinzător faptul că mitocondriile sunt organul primar afectat în timpul îmbătrânirii cronologice și induse de UV, ale cărui manifestări fenotipice sunt consecința directă a disfuncției mitocondriale. Unele afecțiuni cutanate comune și rare au la bază afecțiuni mitocondriale și includ manifestări cutanate ale bolilor mitocondriale primare, precum și boli congenitale ale pielii cauzate de mitocondriile deteriorate. Expunerea cronică la UV induce deteriorarea ADN-ului nuclear și mitocondrial și stresul oxidativ din celulele pielii, care poate evolua spre foto-îmbătrânire sau cancer de piele. 

Homeostazia mitocondrială este păstrată prin coordonarea fină dintre două procese opuse: generarea de noi mitocondrii, prin biogeneza mitocondrială și îndepărtarea mitocondriilor deteriorate, de către mitofagie. Au fost identificați numeroși compuși bioactivi care îmbunătățesc funcțiile mitocondriale și s-au dovedit eficienți împotriva pielii îmbătrânite și bolnave. Cronos RE:PAIR facilitează biogeneza noilor mitocondrii oferind doze eficiente din cei mai mulți nutrienți validați științific pentru a optimiza funcționarea mitocondriilor existente.

Suplimentul bazat pe această combinație de plante și ingrediente active  este propus spre comercializare în premieră. 

CARACTERISTICILE COMPONENTELOR

Coenzima Q10 (CoQ10) este un purtător de electroni esențial în lanțul respirator mitocondrial și un important antioxidant. Atât rolul antioxidant, cât și cel bioenergetic al CoQ10 sunt strâns asociate cu îmbătrânirea pielii și alte tulburări. Nivelurile CoQ10 sunt de 10 ori mai mari în epidermă comparativ cu dermul și scad semnificativ odată cu vârsta. În plus, mai multe studii au arătat că aplicarea topică a CoQ10 pe pielea foto-îmbătrânită îmbunătățelte semnele fenotipice ale îmbătrânirii și restabilește funcția mitocondrială1

Marcheggiani și colab.2 au arătat recent că inhibarea CoQ10 la fibroblastele dermice umane declanșează stresul oxidativ și disfuncția mitocondrială și duce la ”îmbătrânirea” prematură a celulelor in vitro.

Acidul α-lipoic există în mod natural în mitocondrie și este numit antioxidant universal, deoarece este atât liposolubil cât și solubil în apă. Este bine cunoscut faptul că acidul α-lipoic funcționează ca un co-factor esențial al complexului multi-enzimatic mitocondrial și joacă astfel un rol important în metabolismul energetic. Suplimentarea cu acid α-lipoic restabilește activitățile enzimatice mitocondriale. În prezent, acesta atrage atenția ca supliment nutrițional datorită proprietăților sale antioxidante unice și spectrului larg de funcții celulare. Protecția pielii împotriva foto-deteriorării și îmbătrânirii este una dintre aplicațiile funcționale ale acidului α-lipoic3.

Chaga, Inonotus obliquus, este o ciupercă aparținând familiei Hymenochaetaceae; Chaga conține polizaharide cu acțiune antioxidantă, dar mai presus de toate este o sursă bogată de SOD (Super Oxid Dismutază)4, o enzimă cu o mare putere antioxidantă și de o importanță fundamentală pentru menținerea stării corecte de redox celular. Chaga are cea mai mare cantitate de SOD dintre toți nutrienții descoperiți până acum, de până la cincizeci de ori mai mult decât alte ciuperci medicinale. Prezența compușilor polifenolici5,6 și polizaharidele7,8  integrează și îmbunătățește capacitatea antioxidantă a Chaga. Acțiunea sa antioxidantă poate fi utilă în prevenirea deteriorării oxidative a razelor UV. Experimentele in vivo (șobolani) au arătat capacitatea Chaga de a reduce îngroșarea pielii și apariția ridurilor induse de razele UV, precum și creșterea sintezei de colagen9 contribuind astfel la reducerea procesului de îmbătrânire a pielii. Acțiunea antioxidantă și anti-inflamatorie a extractelor de Chaga poate avea, de asemenea, un rol protector împotriva apariției și progresiei bolilor neuro-degenerative

Complex de micro-elemente. Zincul, manganul, cuprul și seleniul au efecte antioxidante și sunt implicate în reglarea activităților antioxidante. Îmbătrânirea este cauzată de o acumulare de senescență celulară în diferite organe și țesuturi10. Prin urmare, reducerea ROS este obiectivul principal al terapiei anti-îmbătrânire și în prevenirea bolilor legate de îmbătrânire.

Sistemele reductive din echilibrul redox al corpului uman includ, printre altele, antioxidanți macromoleculari, cum ar fi superoxid dismutaza, catalaza, glutation peroxidaza (GPx), sistemul tioredoxin reductazei.11,12. Oligoelementele joacă un rol important în menținerea activităților fiziologice normale, deși sunt foarte rare în corpul uman. Seleniul (Se), ca un oligoelement esențial, participă la apărarea antioxidantă și la menținerea homeostaziei redox sub formă de selenoproteine, cum ar fi GPx și tioredoxin reductază, protejând ulterior organismele împotriva îmbătrânirii și a bolilor legate de îmbătrânire13. Cuprul (Cu) este al treilea cel mai abundent oligoelement din corp (75-100 mg). Poate fi găsit în aproape fiecare țesut al corpului și este depozitat în principal în ficat, creier, inimă, rinichi și mușchi. Cu este un oligoelement important, în special pentru că permite funcționarea corectă a multor enzime implicate în apărarea antioxidantă a organismului (SOD), în producția de energie (citocrom c oxidază), sinteza colagenului (lizil oxidază), producerea de hemoglobină (ceruloplasmină, Cp), melanină (tirozinază) și mielină14,15. Corpul uman conține 2-4 g de Zinc (Zn), care este stocat în prostată, ochi, creier, mușchi, oase, rinichi și ficat. În plasma sanguină, Zn este legat și transportat de albumină (60%) și transferină (10%). Deoarece transferrina transportă și Fe, Fe excesiv poate inhiba absorbția Zn și invers. Concentrația de Zn în plasma sanguină rămâne relativ stabilă, indiferent de aportul de Zn16. Funcțiile biologice ale Zn pot fi grupate în trei categorii, și anume catalitice (ca respectiv co-factor pentru numeroase enzime, inclusiv enzime antioxidante), reglatoare (în răspunsul imun, vindecarea rănilor, sinteza proteinelor, ADN și participarea la diviziunea celulară) și structural (implicare în sinteza colagenului)16. Manganul (împreună cu Cu și Zn) este unul dintre mineralele esențiale pentru activitatea sistemului enzimatic antioxidant (MnSOD, Cu / ZnSOD). Printre altele, joacă un rol cheie în catalizarea dismutației anionului superoxid în peroxid de hidrogen și oxigen17

Vitaminele. Sănătatea pielii noastre este strâns legată de vitamine, substanțe prețioase pe care corpul nostru nu le poate sintetiza și de aceea trebuie să luăm cu mâncarea. Din cauza dietelor dezechilibrate, a agenților externi sau pur și simplu din cauza vieții agitate cu care ne confruntăm cu toții, pot apărea unele deficiențe de vitamine. Vitamina B3, cunoscută și sub numele de niacină sau vitamina PP, este o vitamină solubilă în apă și nu poate fi păstrată în organism, dar trebuie administrată în mod regulat. Principalele surse de hrană în care poate fi găsită sunt arahide, carne albă (în special curcan), pește albastru, cereale integrale și lapte. Funcția sa este necesară pentru respirația celulară, favorizează circulația, funcționarea sistemului nervos și este foarte importantă pentru un sistem digestiv sănătos și pentru piele.

Vitamina B3 are multe beneficii pentru piele: are o acțiune antioxidantă și ajută la microcirculare, favorizând pielea bine hidratată și protejată de radicalii liberi.

Vitamina B3 participă, de asemenea, la transformarea lipidelor și a carbohidraților, două substanțe care alcătuiesc filmul hidrolipidic. Prin administrarea vitaminei B3, se menține echilibrul și bunăstarea barierei hidrolipidice, primul strat protector pe care țesutul pielii îl are pentru a se proteja de agenții agresivi externi, vitamina B3 contribuie la stimularea fibroblastelor în producția de colagen și are ca rezultat o piele mai fermă și mai elastică și, prin urmare, o prevenire eficientă a imperfecțiunilor tipice ale îmbătrânirii pielii18. Vitamina B3 reglează pozitiv sinteza epidermică a ceramidei cu beneficiul concomitent al barierei epidermice18. Alte studii au raportat că vitamina B3 ajută la prevenirea evenimentelor moleculare și imunologice dăunătoare induse de UV19, inhibă transferul melanozomilor de la melanocite la keratinocite reduce hiperpigmentarea pielii umane20, exercită multiple beneficii cosmetice asupra aspectului pielii îmbătrânite / foto-deteriorate20. Vitamina E este un nutrient esențial care primește o atenție deosebită în dermatologie datorită proprietăților sale antioxidante. În timp ce unii antioxidanți, cum ar fi glutation sau ubiquinol10, pot fi sintetizați de oameni, vitamina E este furnizată prin aport oral. Principalele surse naturale de vitamina E sunt legumele proaspete, uleiurile vegetale, cerealele și nucile. Un studiu publicat recent, care analizează datele dietetice de la aproape 10.000 de persoane, sugerează că majoritatea bărbaților și femeilor din Statele Unite nu îndeplinesc recomandările actuale privind aportul de vitamina E. Suplimentarea orală cu vitamina E este recomandată în terapia sindromului unghiilor galbene, a bolilor de vibrații, a epidermolizei sferice, a prevenirii cancerului, a claudicației, a ulcerelor cutanate și a sintezei de colagen și a vindecării rănilor.21.

Dihidroquercetină (taxifolina) este un flavonoid puternic găsit în ceapă, scoarță maritimă franceză, ciulin de lapte, semințe de tamarind și Saphora japonica, cu efecte capilare antioxidante, detoxifiante, protectoare, regenerante și antiedemice. Ajută la întărirea pereților vaselor de sânge, la îmbunătățirea microcirculației, la normalizarea nivelului de trigliceride și colesterol din sânge; previne dezvoltarea aterosclerozei, reduce riscul de infarct și accident vascular cerebral. Utilizarea dihidroquercetinei are un efect benefic asupra pielii, ducând la sinteza normală a elastinei și a colagenului; previne dezvoltarea SARS și exacerbarea bolilor cronice ale sistemului respirator; favorizează regenerarea mucoasei gastrice, previne apariția ulcerelor gastrice și duodenale; reduce gradul de efecte adverse ale radiului și chimioterapiei. Dihidroquercetina a fost identificată ca fiind capabilă să îmbunătățească funcția de barieră a pielii, să promoveze exfolierea normală / naturală și schimbarea pielii, să ajute la controlul speciilor reactive de oxigen și la stresul oxidativ și să contribuie la menținerea sintezei consistente și la înlocuirea componentelor matricei extracelulare22.

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

Coș
  • Nu există produse în coș.