Supliment din plante ayurvedice și ciuperci chinezești pentru drenarea și detoxifierea intestinului, ce reechilibrează microbiota.

Cronos RE:FRESH

lei85.00 (17 €)

Suport digestiv ayurvedic și efecte de protecție a pielii
Supliment alimentar activ biologic, este un preparat pe bază de plante cu efecte de echilibrare și întinerire bazat pe Triphala, un preparat medical ayurvedic indian poliherbal bine recunoscut și venerat, și extract de Ganoderma lucidum. Util în toate cazurile de aport alimentar redus sau în caz de necesitate crescută de ingrediente pentru îmbunătățirea sănătății gastrointestinale, acesta susținând procesele de digestie, absorbție, eliminare și întinerire în mod eficient.

Categorii: ,

EFICACITATE

Cronos RE:FRESH, Supliment alimentar activ biologic, este un preparat pe bază de plante cu efecte de echilibrare și întinerire bazat pe Triphala, un preparat medical ayurvedic indian poliherbal bine recunoscut și venerat, și extract de Ganoderma lucidum. Util în toate cazurile de aport alimentar redus sau în caz de necesitate crescută de ingrediente pentru îmbunătățirea sănătății gastrointestinale, acesta  susținând procesele de digestie, absorbție, eliminare și întinerire în mod eficient.

O capsulă de Cronos RE:FRESH poate furniza 750 mg de Triphala și 200 mg de Ganoderma lucidum. Formula deosebit de echilibrată pare să joace un rol benefic în echilibrul psiho-fizic, conținând plante cu activitate dovedită și cu tradiție, dovedite ca adjuvant în îmbunătățirea sănătății gastro-intestinale, împotriva constipației, durerilor abdominale, hiperaciditate și flatulență, prin stimularea bacteriilor intestinale, a pielii și a sănătății ficatului.

CONTEXT

Pielea umană este organul vital al corpului expus constant la stres oxidativ abiotic. Acest lucru poate avea efecte dăunătoare asupra pielii, cum ar fi hiperpigmentarea, deteriorarea pielii și îmbătrânirea. Pielea este principala barieră care protejează corpul de agresiunile externe. Îmbătrânirea pielii este un proces biologic complex, clasificat ca îmbătrânire cronologică și foto-îmbătrânire și este afectat de factori interni și externi. Produsele derivate din plante cu efecte de protecție a pielii sunt bine cunoscute în mod tradițional. RE:FRESH menține secrețiile adecvate ale sistemului endocrin responsabil de menținerea homeostaziei adecvate în organism, ce ajută procesele fiziologice vitale. Triphala, o formulă produsă din trei fructe, este unul dintre cele mai importante medicamente rasayana utilizate în Ayurveda. Au fost raportate efecte protectoare asupra pielii feței. În unele studii Triphala a crescut sinteza de colagen-I, involucrin și filaggrină și a prezentat proprietăți de inhibare a anti-tirosinazei și melaninei într-o manieră dependentă de doză1. Utilizarea zilnică a Triphala sprijină apetitul normal, digestia bună, prevenirea senescenței și creșterea imunității, a globulelor roșii și a hemoglobinei. Consumul regulat de Triphala s-a dovedit a îmbunătăți tenul pielii și a oferi beneficii cosmetice. Ciuperca Ganoderma lucidum este un renumit medicament pe bază de plante din China, care apare în medicina tradițională chineză de peste 1.000 de ani2-4. Polizaharidele Ganoderma (GL-PS), un ingredient activ major în Ganoderma, conferă reglarea imunității, efecte anti-tumorale și efecte antioxidante semnificative.

CARACTERISTICILE COMPONENTELOR

Triphala este considerat a fi un preparat pe bază de plante tridosic cu efecte de echilibrare și întinerire. Numele Triphala menționat în vechile texte ayurvedice indiene, este un cuvânt în sanscrită și înseamnă ”trei fructe”, fiecare dintre ele având deja proprietăți fabuloase în mod individual, dar care atunci când sunt combinate, capătă forță exponențială și caracteristici curative: Emblica officinalis (Amalaki), Terminalia Chebula (Haritaki) și Terminalia Bellerica (Bibhitaki). Rețeta acestui supliment tradițional pe bază de plante datează de mii de ani și este menționată în textele tradiționale indiene. Formula este utilizată pentru curățarea colonului și a fost utilizată de ani de zile pentru îndepărtarea materiei fecale din organism, prevenind formarea de toxine, iar Triphala, în particular, inhibă candida intestinală și bacteriile dăunătoare organismului și promovează motilitatea intestinală. Ajută la stimularea fluxului de bilă și contracția mușchilor intestinali netezi care generează peristaltism, promovând astfel evacuarea intestinală și prevenind balonarea. Mai multe studii au demonstrat potențialul Triphala ca agent terapeutic pentru pierderea în greutate și reducerea grăsimii corporale și ca medicament pe bază de plante hipoglicemiant.

Constituenții principali ai Triphala sunt taninurile, acidul galic, acidul elagic și acidul chebulinic, care sunt antioxidanți puternici ce pot explica, cel puțin parțial, activitatea imunomodulatoare observată a formulei.5-7. Triphala conține, de asemenea, alți compuși bioactivi, cum ar fi flavonoide (quercetină și luteolină), saponine, antrachinone, aminoacizi, acizi grași și diferiți carbohidrați6. De asemenea, polifenolii derivați de Triphala, cum ar fi acidul chebulinic, sunt, de asemenea, transformați de microbiota intestinului uman în metaboliți bioactivi, care au demonstrat potențialul in vitro cu privire la prevenirea deteriorării oxidative2. Amalaki este o sursă excelentă de vitamina C și este cea mai concentrată și absorbabilă sursă de vitamină din regnul plantelor.

Ganoderma lucidum (Curtis) P. Karst. (lingzhi) este o ciupercă medicinală cu o mare varietate de componente bioactive, care posedă beneficii nutraceutice și farmacologice [9]. Cunoscută în mod popular ca ”ciuperca nemuririi”, G. lucidum a fost utilizată la scară largă în China în scopuri medicinale de mai bine de 2000 de ani. În medicina tradițională chineză este utilizată în tratamentul a numeroase boli și ca activator metabolic, conține ingrediente active care pot regla nivelul colesterolului, zahărului din sânge iar aceste ingrediente au un efect pozitiv asupra aritmiei cardiace8. Multe studii științifice au evidențiat proprietățile Ganoderma, identificând, în cadrul acesteia, un număr mare de substanțe benefice pentru organism. Ganoderma conține numeroase ingrediente active antioxidante, cum ar fi polifenoli, flavonoide, vitamina C, care neutralizează efectele negative cauzate de radicalii liberi, germaniu organic care ajută la activitatea mitocondrială și oxigenarea celulară, ceea ce înseamnă că ajută la combaterea efectelor îmbătrânirii și la îmbunătățirea memoriei și a învățării. Din nou, triterpenele au acțiune adaptogenă, dar și hepatoprotectoare și hipocolesterolemiante și antitumorale9,10. Beta-glucani, polizaharide și glicoproteine ​au funcții imunomodulatoare. În particular, proteina imunomodulatoare numită LZ-8 este legată de o proteină ancestrală a superfamiliei imunoglobulinei11. Polizaharidele G. lucidum prezintă abilități de reglare către sistemul imunitar, rezultând efecte antitumorale și antioxidante12-14 S-a demonstrat că extractul de Ganoderma protejează mușchii scheletici murini de stresul oxidativ în urma unui exercițiu exhaustiv15, acesta reglează, de asemenea, expresia genelor în celulele îmbătrânite ale pielii și induce secreția de citokine, sugerând potențiale efecte anti-îmbătrânire 15.

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

Coș
  • Nu există produse în coș.