Supliment imunostimulant cu vitaminele D3, A și K2 utile pentru sănătatea oaselor.

Cronos Lipovit

lei95.00 (19 €)

Susține sănătatea celulară și sistemul imunitar.

Esențială pentru imunitate, sistemul osos și muscular, dar și în procesele cerebrale, vitamina D3 este principalul component din Cronos Lipovit. O carență de vitamina D3 poate genera oboseală cronică, iritabilitate, chiar și depresie, iar la nivel fizic, dureri musculare, hiperhidroză, slăbiciune la nivelul articulațiilor, psoriazis, Alzheimer, boli cardiovasculare, osteoporoză, diabet, sindrom metabolic. Cronos Lipovit poate juca un rol esențial în dietele de slăbit pe termen lung.

60 de capsule

Categorii: ,

Sprijină sănătatea celulară și sistemul imunitar.

  • Vitamina D3 – 2000 UI
  • Vitamina A – 400mcg
  • Vitamina K2 – 100mcg
Eficacitate:

Cronos Lipovit este un complex eficient din trei vitamine A, D și K ambalat într-o capsulă moale de gel. Vitaminele liposolubile, ceea ce înseamnă că întotdeauna trebuie să existe o cantitate mică de grăsime atunci când sunt ingerate pentru a fi absorbite de către organism. Ideal, acestea ar trebui ingerate în timpul meselor, întrucât așa se pot lega de grăsimea din intestine fiind astfel transportată în țesuturi. Aceste vitamine au diferite beneficii pentru corpul uman: vitamina A contribuie la procesarea normală a fierului în organism, menține sănătatea vederii și a pielii; vitamina D contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar și ajută la menținerea sănătății oaselor și a funcțiilor musculare iar vitamina K contribuie la coagularea normală a sângelui și la menținerea sănătății oaselor.

Proprietăți: 

Vitamina K, denumirea generică pentru o familie de compuși cu o structură chimică comună de 2-metil-1, 4-naftochinona, este o vitamină liposolubilă ce se regăsește în multe alimente fiind de asemenea disponibilă și ca supliment în cadrul dietelor. Vitamina K funcționează ca o coenzimă pentru carboxilaza dependentă de vitamina K, o enzimă necesară pentru sinteza proteinelor implicate în hemostază (coagularea sângelui), precum și în alte funcții fiziologice diverse. De asemenea, poate juca un rol important in prevenția osteoporozei și a bolilor de inimă, aceste beneficii făcând obiectul studiilor multor cercetători.

Vitamina D este deasemenea o vitamină liposolubilă, dar care se găsește în mod natural în foarte puține alimente, însă este disponibilă ca supliment alimentar. Vitamina D se mai produce și endogen, în momentul în care razele ultraviolete ajung pe piele, declanșând astfel sinteza ei. Vitamina D ajută la absorbția calciului în intestine și menține nivelul optim de concentrații serice de calciu și fosfat, pentru a permite mineralizarea normală a oaselor și pentru a preveni hipocalcemia (scăderea concentrației plasmice a calciului). Împreună cu calciul, vitamina D ajută la prevenirea osteoporozei.

Oboseala, starea care este cel mai bine definită prin senzația de somnolență, poate apărea sau se poate accentua și din lipsa de vitamina D, însă de cele mai multe ori această cauză este trecută cu vederea atât de doctori cât și de pacienți.

În cazul pacienților care acuză atât stare de oboseală cât și dureri musculo-scheletice, se recomandă măsurarea nivelului de vitamina D, întrucât lipsa acesteia poate cauza sau accentua stările enunțate mai sus, lucru dovedit în numeroase studii.

Depresia. Recent, s-a descoperit că existența vitaminei D în organism are efecte benefice în combaterea depresiei, o tulburare ce a devenit din ce în ce mai răspândită. Fibromialgia este o problemă complexă în care simptomele de anxietate și depresie sunt foarte proeminente. Deși nu s-a demonstrat o legatură între nivelul scăzut de vitamina D și stările de depresie și anxietate, în cazurile de fibromialgie s-a raportat întotdeauna nivel scăzut de vitamina D.

Pierderea părului. Numeroase studii au sugerat că vitamina D ar avea un rol important pe foliculul firului de păr în timpul ciclului de creștere al acestuia; de fapt, a fost observată o prezență mai mare a receptorilor de vitamina D pe keratinocite, un tip de celulă prezentă în cantități mari în pielea noastră. În plus, un studiu efectuat pe animale pentru a evalua rolul vitaminei D în rahitism (o boală scheletică cauzată de o defecțiune a formării osoase în prima perioadă a vieții) a constatat că prin reducerea cantității de vitamina D, părul a început să cadă semnificativ. Același studiu s-a efecuat și pe un grup de 8 femei cu probleme de cădere a părului, si s-a constatat o lipsă foarte mare de vitamina D în sânge.

Vitamina A este un grup de retinoizi liposolubili, incluzând esteri de retinol si retinal. Vitamina A este implicată în sistemul imunitar, vedere, sistemul de reproducere și comunicarea celulară. Mai multe studii efectuate pe fumători, foști fumători și nefumători au evidențiat că aporturile mari de carotenoizi, fructe și legume, sunt asociate cu un risc mai scăzut de cancer pulmonar. Degenerescența maculară este principala cauză pentru pierderea vederii la persoanele în vârstă, iar suplimentele care conțin carotenoide precum beta carotenul, luteină și zeaxantină ar putea fi utile pentru prevenirea sau tratarea acestei afecțiuni.

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

Coș
  • Nu există produse în coș.