Formulă inovatoare pentru a integra colagenul cu o doză optimă, a stimula sinteza și a preveni degradarea acestuia.

Cronos Kollagen

lei205.00 (42 €)

Ajută pielea, părul, unghiile și cartilajele.

Supliment alimentar bazat pe colagen porcin hidrolizat benefic corpului uman, pe Vitamina C, Vitamina E și siliciu organic care contribuie la producerea și buna funcționare a colagenului, Cronos Kollagen ajută sănătatea pielii, a țesuturilor osoase și musculare, dar și la menținerea unui tonus bun al inimii și este indicat în curele de slăbit, dar și în terapiile antiaging după vârsta de 30 de ani.

30 de plicuri, 13g/plic

Categorii: , Etichete: , ,

Nutrientul natural pentru piele, păr, gingii, unghii și articulații.

Recomandare: 1 plic pe zi sau după indicațiile medicului. Conținutul unui plic se dizolvă într-un pahar și se bea încet în timpul micului dejun, între mese sau după cină.

Cronos Kollagen se bazează pe pulbere de colagen porcin, vitamina C, extract de coada calului, MSM, extract de  pin marin și vitamina E. Extrem de benefic în cazurile de aport nutritiv scăzut sau necesitate crescută de componente pentru îmbunătățirea sintezei colagenului în organism.

Colagenul este una dintre cele mai importante proteine ​ și reprezintă o treime din proteinele corpului uman. Joacă un rol fundamental în structura și funcționalitatea organelor și țesuturilor, cum ar fi pielea, cartilajele, țesutul muscular și osos. S-a constatat că fibrele de colagen se deterioreaza în timp: la vârsta de 25 de ani celulele încep să piardă din capacitatea de a sintetiza colagenul, a cărui producție scade cu 1,5% pe an. Acest proces este accentuat o dată cu atingerea pragului de 45 de ani, iar până la 60 de ani, producția de colagen va fi scăzut deja cu peste 35%.

Există și alți factori care intensifică pierderea colagenului: suprasolicitare fizică, traume, menopauză, excesul de greutate, terapii hormonale, diete incorecte, tratamente oncologice, expunere intensă și continuă la lumina soarelui sau la anumite condiții de mediu (poluanți, fum, stres). Despre suplimentele cu colagen s-a spus că ar ajuta și promova sănătatea creierului, a inimii si intestinelor, si de asemenea că sunt benefice în menținerea sănătății părului și a unghiilor. Colagenul ajută și la menținerea unei greutăți corporale optime.

Proprietăți:

Colagenul este cea mai abundentă proteină fibrilară a corpului, care corespunde țesuturilor conjunctive din corpul uman, în esență piele, articulații și oase. Acesta păstrează toate țesuturile vii împreună și asigură integritatea, elasticitatea, regenerarea pielii, cartilajelor și oaselor, dar menține și tonicitatea pielii grație proteinelor din ser, aminoacizilor din hidroxiprolină, cisteină și siliciu.

Colagenul reprezintă 80% din țesuturile noastre conjunctive și 30% din proteinele din organism. Există 28 de tipuri diferite de colagen în literatura de specialitate, în funcție de țesutul în care se găsește: tipul I se regăsește în cantitate mai mare în piele, tendoane și oase, pe când cartilajul este abundent în colagen de tip II. Diferența o face doar organizarea tridimensională a colagenului, influențată de reticularea indusă de un aminoacid specific: hidroxiprolina. Acesta este motivul pentru care îl găsim elastic în piele, dur și consistent în unghii, filamentos și flexibil în fibrele osului. Organismul uman nu absoarbe colagenul ca atare, ci este digerat prin acțiunea enzimelor gastrice, în componentele constituente, reprezentate de lanțuri mai mult sau mai puțin lungi de aminoacizi; este inutil să vorbim de tipuri diferite de colagen exogen, deoarece proteina trebuie neapărat să fie descompusă în fragmente pentru a „intra” în organism și, astfel, pentru a-și îndeplini proprietățile. Integrarea zilnică a colagenului ar trebui să fie de aproximativ un gram pe zece kilograme de masă corporală.

Colagenul de origine porcină este produs din piele proaspătă sau produse din gelatină alimentară. Este un supliment alimentar eficient pentru regenerarea și protecția colagenului, asigură 16% aminoacizi esențiali, 60% aminoacizi esențiali condiționali, conține glicină, arginină și metionină, trei precursori ai aminoacizilor de sinteză a creatinei (ATP regenerant, sursa de energie musculară). În forma sa hidrolizată, colagenul porcin ajuta la o absorbție eficienta a alimentelor: studiile de biodisponibilitate arată că ingerat, absorbția intestinală a colagenului hidrolizat de porc crește până la 82% în primele șase ore după ingestie și la 95% în 12 ore de la ingerare.

Vitamina C este esențială în formarea colagenului, ajută la menținerea integrității substanțelor de origine mezenchimală (țesutul conjunctiv, țesutul osteoid și dentina). Este un agent reductor puternic care, în organism, este oxidat și redus, funcționând ca un sistem celular redox.

Siliciu este un element structural al țesutului conjunctiv ce intră în componența principalelor macromolecule cum ar fi elastina, colagenul, proteoglicanii și glicoproteinele, care promovează regenerarea lor. Conținutul de siliciu este strâns legat de condițiile optime ale pielii, cum ar fi rata de hidratare, elasticitatea, absența ridurilor și liniilor de expresie, capacitatea de a se vindeca și de a se regenera. De asemenea, acționează ca un protector metabolic la diferite niveluri: se opune peroxidării lipidelor responsabile de eliberarea radicalilor liberi, contracarează glicozilarea reticulată și non-enzimatică a proteinelor țesutului conjunctiv care cauzează rigiditate și scleroză, reglează mitoza fibroblastelor și pentru această proprietate joacă un rol esențial în procesul de regenerare a celulelor dermice și epidermice și, în final, este un cofactor al sintezei elastinelor. Sinteza de colagen este dependentă de siliciu, care influențează procesul de hidroxilare a prolinei în hidroxiprolină.

Extractul de pin marin. Colagenul este degradat de enzime proteolitice, numite metaloproteinaze. Ei rup lanțurile lungi de proteine care alcătuiesc colagenul, formând fragmente mai scurte, fără proprietăți mecanice. MMP sunt o familie de molecule similare în structura chimică, cu specificități diferite pentru o mare varietate de substraturi, capabile să degradeze toate componentele matricei extracelulare (colagen, elastină, laminină, proteoglicani). MMP-urile cele mai implicate în procesul de îmbătrânire al pielii sunt MMP1, care încep degradarea colagenului de tip I și III, MMP9, care operează o fragmentare suplimentară în peptide mai mici, în timp ce MMP2 atacă colagenul de tip IV, contribuind la formarea ridurilor.

În cazul pielii tinere care nu este expusă la lumina soarelui, sinteza colagenului de către fibroblaste și degradarea acestuia de către MMP-uri se află într-un echilibru constant, astfel încât să se garanteze înlocuirea fiziologică a macromoleculelor structurale, păstrând neschimbat conținutul și funcționalitatea acestora și păstrând integritatea pielii. O dată cu înaintarea în vârstă însă, acest echilibru se pierde si rezultă o reducere treptată a sintezei peptidelor precursoare ale colagenului, asociate cu o creștere a ritmului de degradare a colagenului matur. Consecința acestui fenomen degenerativ este o dezorganizare generală a fibrelor de colagen, care își pierd parțial rolul de susținere, provocând o atrofie parțială a matricei extracelulare, care devine moale și lipsită de fermitate. Scoarța de pin marin are proprietăți excelente de curățare, acționând ca inhibitor al metaloproteinazelor, ducând la deteriorarea țesutului proteolitic sau remodelarea în condiții patofiziologice.

Studii:

Colagenul și celulita. Un studiu clinic a investigat eficacitatea peptidelor de colagen în tratamentul celulitei la femeile normale și supraponderale. Dintr-un grup de 105 femei cu vârsta cuprinsa intre 24-50 de ani cu celulită moderată o parte au fost alese pentru a primi pe cale orală o doză zilnică de 2,5g peptide bioactive de colagen, iar restul au primit pastile tip placebo pe o perioadă de 6 luni. Gradul de celulită a fost evaluat înainte de începerea tratamentului și după 3 și 6 luni de la administrare. În plus, s-au evaluat aspectul de “valuri” ale pielii, densitate dermică și lungimea limitei subcutanate. Tratamentul cu colagen a condus la o scădere semnificativă a gradului de celulită și la o diminuare a valorii cutanate la coapse la femeile cu greutate normală. Mai mult, densitatea dermică a fost semnificativ îmbunătățită, precum și limita subcutanată, ceea ce indică îmbunătățirea aspectului pielii. Eficacitatea tratamentului a fost confirmată, de asemenea, la femeile supraponderale. Pe baza acestui studiu, se poate concluziona că o terapie pe termen lung cu colagen administrat oral conduce la reducerea celulitei și are un impact pozitiv asupra sănătății pielii.

Colagenul îmbunătățește, de asemenea, și densitatea minerală osoasă și markerii osoși la femeile aflate în postmenopauză. În plus, suplimentarea cu colagen a fost asociată cu o schimbare favorabilă a markerilor osoși, ceea ce indică o creștere a formării osoase și o degradare osoasă redusă.

Colagenul și practicarea sportului. Într-un studiu recent, Zdzieblik a investigat efectul suplimentării proteinelor post-exerciții cu peptide de colagen asupra masei musculare și funcției musculare în timpul unui program de antrenament de rezistență de 3 luni. Subiecții din grupul suplimentat cu colagen au prezentat o creștere mai mare a greutății libere a grăsimilor și a forței musculare, precum și o reducere mai mare a masei de grăsimi.

O explicație a efectelor observate ar putea fi faptul că, colagenul este bogat în arginină și glicină, ambele fiind cunoscute a fi substraturi importante pentru sinteza creatinei în corpul uman. S-a demonstrat că suplimentarea cu creatină îmbunătățește atât masele musculare, cât și funcția musculară în unele, dar nu toate studiile.

În plus, s-a demonstrat că peptidele de colagen influențează pozitiv microcirculația care ar putea provoca un efect suplimentar benefic în promovarea creșterii musculare în comparație cu alte surse de proteine.

Beneficiile colagenului pentru:

Piele:

 • Colagenul este un component major în structura pielii și joacă un rol important în întărirea, hidratarea și elasticitatea pielii.
 • Prezența colagenului întarzie apariția ridurilor și previne uscarea pielii.
 • Stimulează producerea suplimentară de colagen.
 • Promovează producerea altor proteine ce aflate in  structura pielii, precum elastina și fibrina.

Durerile articulare:

 • Previne apariția tulburărilor degenerative ale articulațiilor cum ar fi osteoartrita.
 • Menține integritatea cartilajelor.
 • Inhibă degradarea oaselor, degradare ce duce la osteoporoză.

Masa musculară:

 • Ajută la menținerea funcționalității optime a mușchilor.
 • Ajută la creșterea masei musculare la persoanele cu probleme de pierdere de masă musculară cauzata de înaintarea în vârstă.

Sănătate:

 • Reduce riscul de apariție a afecțiunilor cardiace cum ar fi ateroscreloza.
 • Stimulează creșterea părului și a unghiilor.
 • Poate ajuta la pierderea în greutate și la accelerarea metabolismului.

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

Coș
 • Nu există produse în coș.