Sare dietetică bogată în potasiu și săracă în sodiu; utilă pentru completarea pierderilor de potasiu și indicat pentru dietele cu conținut scăzut de sodiu.

Cronos Kalium

lei50.00 (10 €)

Sare dietetică.

Cu  mult mai puțin sodiu decât sarea obișnuită, dar cu o cantitate mult mai mare de potasiu si magneziu, Cronos  Kalium ajută la scăderea presiunii sangvine și a tensiunii arteriale. Bazat pe cristale de sare de Himalaya cu peste 80 de minerale în compoziție, Cronos  Kalium nu are efecte nocive, ci dimpotrivă, extrem de benefice asupra sănătății organismului și este ideală în curele de slăbit.

30 de plicuri, 8 g/plic sau 240 gr/borcan

Categorii: ,

Ingrediente: Sare de Himalaya 1990 mg, Clorură de Sodiu 1200 mg, Clorură de potasiu 1200 mg, Sulfat de magneziu 1200 mg, Carbonat de magneziu 1200 mg, pulbere de calciu coral 1200 mg, pudră din rășină de bambus 10 mg.

Recomandare: 8gr pe zi, în timpul meselor principale.

Eficacitate

Cronos Kalium este un înlocuitor pentru sarea de masă obișnuită. Este așadar, o sare dietetică, recomandată în toate situațiile în care alimentația impune un conținut scăzut de sodiu. O dietă săracă în sodiu poate fi prescrisă de un medic sau de un nutriționist de cele mai multe ori în următoarele situații: în tratarea hipertensiunii arteriale respectiv în tratamentul edemului (retenția excesivă a apei sau edemul din insuficiență cardiacă, hepatică și renală). În situații similare recomandăm utilizarea sării Cronos Kalium în locul sării obișnuite, atât presărată pe mâncare cât și la gătire.

Proprietăți

Cronos Kalium conține aproximativ 60% mai puțin sodiu decât sarea obișnuită de masă, care este contrastată de un conținut ridicat de potasiu de 2018 mg pentru servire (care lipsește din sarea de gătit). Aportul crescut de potasiu poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale și la creșterea excreției urinare de sodiu, cu un efect reflex al scăderii tensiunii arteriale. Cronos Kalium conține cristale din sare de Himalaya cu 84 de minerale și elemente naturale. Această formă de sare s-a maturizat și în ultimii 250 de milioane de ani sub presiune tectonică intensă, fără a fi expusă la toxine și impurități1.

Studii

Sarea de masă este compusă din 97,5% clorură de sodiu și 2,5% substanțe chimice precum iodul de asemenea zahăr, însă este foarte săracă în valori nutriționale și lipsită de minerale benefice. Organismul nu îl poate elimina într-un mod natural, sănătos, care poate duce la inflamația țesuturilor, retenție de apă și hipertensiune arterială2,3. Este bine raportat că mediul ridicat de sodiu în potasiu al persoanelor civilizate, care operează pe un substrat genetic de susceptibilitate, este factorul cardinal în geneza și perpetuarea hipertensiunii „esențiale”. Dietele cu conținut scăzut de sodiu sunt eficiente terapeutic, dar sunt considerate, în general, ca fiind o neplăcere sau imposibile. Cu toate acestea, întrucât aportul mediu de sare este mult peste cel recomandat, este necesar să se intervină pe mai multe niveluri. De exemplu, înlocuirea sodiului cu alte minerale, cum ar fi clorura de potasiu. Este la fel de gustoasă ca sarea obișnuită, însă fără consecințe negative asupra sănătății. Reducerea aportului de sodiu, însoțită de integrarea potasiului în dietă duce la o creștere a subiecților cu o tensiune arterială optimă (+ 2-5 la sută) și la o reducere apreciabilă a nivelului de risc al bolilor cardiovasculare și al mortalității (- 6- 11 la sută) 4.

Programele de prevenire eficiente trebuie instituite la o vârstă cât mai fragedă. Eficacitatea unei diete profilactice / terapeutice cu un nivel redus de sodiu cu potasiu trebuie să fie cântărită împotriva efectelor secundare incerte ale terapiei medicamentoase, cu un aport zilnic de antihipertensiv.

Cronos Kalium conține clorură de potasiu cu beneficii pentru sănătate pentru cei care au un stil de viață cu sodiu scăzut. Studiile clinice și epidemiologice sugerează că aportul de clorură de potasiu scade tensiunea arterială și reduce nevoia de medicamente antihipertensive la bărbații hipertensivi, în regim alimentar cu sodiu restrâns5,6. Creșterea aportului curent de potasiu în populații la nivelurile recomandate poate scădea populația sistolică a BP în țările occidentale cu 1,7 până la 3,2 mm Hg, care poate fi prevăzut că va reduce riscul mortalității prin AVC cu 8% la 15% și riscul mortalității prin boli de inimă cu 6% la 11% .

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

Coș
  • Nu există produse în coș.