Ierburi ayurvedice și ciuperci chinezești pentru combaterea stresului prin echilibrarea nivelului de cortizol. Îmbunătățește nivelul de energie și atenția.

Cronos DE:STRESS

lei85.00 (17 €)

Armonie corporală și mentală
Este un supliment alimentar activ biologic, preparat pe bază de Withania somnifera (Ashwagandha) și ciuperca Cordyceps sinensis, recomandat în dietele cu aport alimentar redus sau pentru necesitatea crescută de componente utile pentru creșterea concentrației, a energiei mentale și a proceselor creative. Două capsule/zi de Cronos DE:STRESS sunt în măsură să ofere Ashwagandha E.S. (2,5% withanolidi) 600 mg, extract de Cordyceps sinensis standardizat la 40% din polizaharide 100 mg și vitamina C 60 mg.

Categorii: ,

EFICACITATE

Cronos DE:STRESS 

Este un supliment alimentar activ biologic, preparat pe bază de Withania somnifera (Ashwagandha) și ciuperca Cordyceps sinensis, recomandat în dietele cu aport alimentar redus sau pentru necesitatea crescută de componente utile pentru creșterea concentrației, a energiei mentale și a proceselor creative. Două capsule/zi de Cronos DE:STRESS sunt în măsură să ofere Ashwagandha E.S. (2,5% withanolidi) 600 mg, extract de Cordyceps sinensis standardizat la 40% din polizaharide 100 mg și vitamina C 60 mg.

Formula foarte bine echilibrată, cu puternice proprietăți nootrope și imunostimulatoare, poate juca un rol benefic în restabilirea armoniei și clarității mentale și echilibrarea stării de spirit, datorită ingredientelor cu activitate dovedită și tradiție, cum ar fi ciuperca Cordyceps și planta Ayurvedic Ashwagandha capabile să crească nivelul de concentrarea și să combată deficitul capacitatății de atenție precum și stresul emoțional prin reglarea nivelurilor de serotonină și dopamină și modularea antioxidanților endogeni ai enzimei.

CONCURS

Este bine cunoscut faptul că stresul încetinește procesul de vindecare, scade răspunsurile inflamatorii și crește, de asemenea, frica și anxietatea. Creșterea nivelurilor de cortizol circulant, secundar unei creșteri a producției de hormon care eliberează corticotropină și a acțiunii sistemului nervos autonom, poate crea efecte dăunătoare în diferite organe și țesuturi. Starea de spirit poate afecta negativ performanța cognitivă. Perioadele de depresie pot genera sentimente precum tristețe, vinovăție, disperare, anxietate și frică, precum și lipsă de motivație, curiozitate, interes. Aceste simptome sunt adesea asociate cu tulburări de somn, oboseală mentală, lipsă de energie, dificultăți de concentrare și memorare. Unele ierburi au fost selectate și utilizate de mii de ani în diferite medicamente tradiționale ca potențatori cognitivi și în tratamentul stresului și al depresiei.

Gândirea este un proces biologic foarte solicitant. Acesta implică utilizarea neuronilor care, la rândul lor, necesită utilizarea diferiților neuro-transmițători (dopamină, acetilcolină și serotonină) și chiar dacă aceștia din urmă sunt reutilizabili până la o anumită limită, aceștia pot fi epuizați. Epuizarea neuro-transmițătorilor duce la o scădere inevitabilă a performanței mentale, care poate include și tulburări ale dispoziției.

Ayurveda este una dintre cele mai vechi tradiții medicale practicate în India, Sri Lanka și alte țări din Asia de Sud și are o bază filosofică și experimentală solidă. Ayurveda are diferite formule pentru gestionarea stresului și a stării fizice și mentale. În această formulă, Ashwagandha (Withania somnifera) este un adaptogen utilizat ca tonifiant pentru normalizarea metabolismului și reducerea nivelului de anxietate și stres, iar ciuperca Cordyceps din medicina tradițională chineză a fost folosită de milenii, deoarece poate crește concentrarea și îmbunătăți procesele creative, facultățile mentale și psihicul în general, activitatea imunostimulantă și antioxidantă.

CARACTERISTICILE COMPONENTELOR

Cordyceps sinensis este un stimulent natural, capabil să îmbunătățească performanța fizică. Crește nivelul ATP și oxigenarea celulelor, permițând celulelor să lucreze eficient în timpul efortului fizic1. Cordyceps menține glicemia constantă în timpul exercițiilor fizice prelungite și are un efect cardiotonic și relaxant asupra mușchiului neted vascular, îmbunătățind circulația. Pentru aceste caracteristici, Cordyceps se dovedește a fi o alternativă naturală foarte valabilă pentru stimularea libidoului și armonizarea vieții sexuale. Cordyceps are o valoare nutritivă ridicată2: conține grăsimi nesaturate, proteine ​​și toți aminoacizii esențiali, vitaminele E și K, vitaminele solubile în apă B1, B2 și B12 și oligoelemente. Acțiunea biologică se datorează polizaharidelor bioactive cărora li se atribuie diferitele proprietăți farmacologice și derivate ale adeninei, cum ar fi cordicepina și acidul cordicepic, care au prezentat activitate ergogenică, antiproliferativă, pro-apoptotică și antiinflamatoare3. Fito-complexul Cordyceps îmbunătățește capacitatea de a învăța și reduce afectarea memoriei in vivo indusă de scopolamină, o acțiune legată de inhibarea acetilcolinei-esterazei4. Merită menționat faptul că inhibitorii acetilcolinesterazei (AChEI) continuă să fie principalii nootropici atât pentru Alzheimer, cât și pentru demența vasculară.

În Ayurveda, Ashwagandha a fost utilizat ca tonic adaptogen, anti-stres și nootrop pentru tratamentul debilitării generale, epuizării nervoase, insomniei și disfuncțiilor memoriei. A fost recomandat ca medicament natural pentru tulburări neurologice, cum ar fi leziuni traumatice ale creierului, tumori cerebrale și boli neurodegenerative5,6. Constituenții activi sunt alcaloizi steroizi și lactone, o clasă de substanțe chimice cunoscute sub numele de witanolide.

Un preparat bazat pe această combinație de plante și ingrediente active într-un amestec, este propus și comercializat în premieră.

STUDII

Cordyceps

Ciuperca Cordyceps conține cordicepina bioactivă, un derivat al adenozinei, care s-a dovedit a crește expresia interleukinei (IL) -10, o citokină antiinflamatoare scăzând și expresia IL-27. În alte studii, efectele reglatoare ale întregii ciuperci asupra celulelor imune umane8 prezintă o acțiune imunomodulatoare și imunostimulantă interesantă.

S-a raportat faptul că Cordyceps îmbunătățește performanța fizică, reduce simțul oboselii și crește performanța energetică1. Administrată în mod regulat, această ciupercă combate îmbătrânirea, stresul oxidativ și previne problemele legate de senilitate, după cum a demonstrat un studiu efectuat la pacienți vârstnici, în care reducerea oboselii, percepția de frig și amețeli, au fost observate după administrarea a 3gr/zi de Cordyceps, timp de șase săptămâni9. Cordyceps îmbunătățește, de asemenea, absorbția de oxigen, capacitatea aerobă, ventilația și rezistența la oboseală în timpul efortului, după cum s-a raportat în studiile in vivo10 și studiile clinice11. Alte studii au raportat activitate antioxidantă și creșterea concentrației și a memoriei după administrarea extractului de Cordyceps. În particular, s-a studiat efectul asupra peroxidării lipidelor la omogenia creierului de șobolan și s-au efectuat teste și performanțe cognitive la șoareci tratați cu etanol folosind testul de evitare pasivă și la șoarecii cărora li s-au administrat D-galactoză pentru a analiza efectul anti-îmbătrânire, asupra învățării și memoriei folosind testul performanței de evitare, în apă și la testul tip  treaptă. Studiul a arătat că CSE poate îmbunătăți funcția creierului și activitatea enzimei antioxidante12-13.

Ashwagandha

Ayurveda este una dintre cele mai vechi practici medicale din India, Sri Lanka și alte țări din Asia de Sud și are o bază filosofică și experimentală solidă. Ayurveda are diferite formule pentru gestionarea stresului și a stării fizice și mentale.

În Ayurveda, ashwagandha a fost folosit ca tonic adaptogen, anti-stres și pentru tratamentul debilitării generale14.

În modele experimentale, cum ar fi testul de rezistență la înot forțat la șobolani, s-a demonstrat că aceasta crește rezistența și previne variațiile de acid ascorbic și cortizol în glanda suprarenală după inducerea stresului respectiv15. In modele de patologii neurodegenerative, cum ar fi boala Alzheimer și Parkinson, în care afectarea funcțională se datorează întreruperii rețelei neuronale și morții premature a neuronilor, extractul de ashwagandha a demonstrat un potențial terapeutic bun care duce la formarea de dendrite și inducerea somnului precum și relaxare cu o acțiune similară cu GABA16-18.

Creierul este foarte sensibil la stres: chiar și stresul ușor și incontrolabil poate provoca pierderea rapidă și dramatică a capacității cognitive. Stresul oxidativ contribuie, de asemenea, la o gamă largă de tulburări ale creierului precum și demență, inclusiv Parkinson, Alzheimer și boala Huntington. Extractele de Ashwagandha au o capacitate enormă de a proteja celulele neuronale de diferite tipuri de factori de stres, care modifică funcția creierului, cu referire la memorie, cogniție și predispoziție la accident vascular cerebral și patologii neurodegenerative.14

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

Coș
  • Nu există produse în coș.