Mix de condimente creat pentru a reechilibra microbiota intestinală, cu un puternic efect anticandida.

Cronos Acand

lei95.00 (19 €)

Pentru o detoxifiere confortabilă și digestie ușoară.

Cu o formulă bazată pe cuișoare, oregano și grapefruit, Cronos Acand are o eficiență unică în reducerea candidei intestinale și păstrarea sănătății aparatului digestiv. Mai exact, acționează împotriva încetinirii procesului digestiv, a balonării, durerilor și crampelor intestinale, a constipației și scaunelor neregulate, dar și a stărilor de rău, iritabilitate și nervozitate.

60 de capsule

Categorii: ,

Ingrediente/capsulă: pulbere de cuișoare (Syzygium aromaticum) 350 mg, pulbere de oregano (Origanum vulgare) 300 mg, extract de semințe de grapefruit 100 mg. Alte ingrediente: gelatină.

Recomandare: Câte o capsulă de 2-3 ori pe zi, în timpul sau după mesele principale.

O capsulă de Cronos Acand furnizează 350 mg de cuișoare, 300 mg de oregano și 100 mg de extract de grapefruit. Formula echilibrată din capsulele de Acand are un efect pozitiv în menținerea unei bune corelări între fizic și psihic, îmbunătățit cu plante ce despre care s-a dovedit că joacă un rol important în menținerea și îmbunătățirea sănătății gastrointestinale și a reducerii colonizării candidei.

Din cauza faptului că în ultimul timp s-a dezvoltat o imunitate la medicamentele tradiționale și acestea nu mai au un efect atât de puternic împotriva bacteriilor și a microbilor, plantele medicinale au intrat în vizorul cercetătorilor ca o alternativă mai sănătoasă și poate mai puternică decât medicamentele tradiționale. Candida poate deveni un patogen oportunist în gazdele imunosupresoare cauzând boli și infecții, și pentru că este infecțioasă, poate afecta foarte mulți oameni fiind ușor transmisibilă.

Unele studii au subliniat legătura dintre candida intestinală și diverse simptome locale, în special la nivel gastrointestinal. Printre simptomele tipice ale candidei intestinale menționăm: încetinirea procesului digestiv, balonare și flatulență, eructații, dureri de burta și crampe, alternarea între constipație și diaree, pierdere în greutate. Pe lângă simptomele deja menționate, candida intestinală poate de asemenea cauza următoarele: disconfort general, febră, frisoane, iritabilitate și amețeli. Mai mult, unii autori au relatat că, atunci când avansează în forma cronică, poate induce dezvoltarea intoleranțelor și a alergiilor alimentare.

Proprietăți:

Cronos Acand este compus din Syzigium aromaticum, Origanum vulgaris și Citrus paradisi. Combinat în această formulă crește exponențial coeficientul de vindecare.

Syzigium aromaticum, cunoscute sub denumire populară drept cuișoare, au fost folosite printre altele și în tratarea constipației. Diferite studii au indicat că acest ingredient are de asemenea proprietăți antibacteriene, antifungice și antibiotice. Administrat pe cale orală, a fost folosit cu succes în ameliorarea astmului și altor alergii. Sesquiterpenes, de asemenea găsite în compoziția cuișoarelor, au fost studiate ca potențial agent anticancerigen. Uleiul de cuișoare are numeroase întrebuințări, și este adesea folosit în producția de parfumuri, săpunuri și ca agent de curățare. În plus, cuișoarele sunt anti-mutagene, antiinflamatoare, antioxidante, antivirale, anti-trombotice și antiparazitare.

Origanum vulgare este numele științific al condimentului oregano. Este cel mai des folosit pentru a da gust mâncărurilor sau în infuzia ceaiurilor. Uleiul esențial de oregano are de asemenea și alte întrebuințări, fiind compus în majoritate din carvacrol. Frunzele plantei conțin o varietate de antioxidanți precum acidul rozmarinic. De obicei, se consumă o frunză de oregano în timpul mesei pentru a ajuta digestia. Unul din componentele active este thymolul care este similar cu mentol regăsit în menta și despre care se știe că ajută la relaxarea țesutului moale a gâtului și a stomacului. Origanum vulgare împiedică răspândirea bacteriilor. S-a dovedit că extractul de oregano are și puternice proprietăți antioxidante.

Grapefruitul (citrus paradisi) este un important din categoria citricelor din familia rutaceelor. În multe țări, a fost folosit ca remediu natural împotriva bacteriilor, antifungal, antiinflamator, împotriva microbilor, dar și ca antioxidant, antiviral sau ca și substanța conservantă sau astringentă. A fost de asemenea folosit în prevenirea cancerului, în scăderea colesterolului, în cadrul dietelor de detoxifiere, în menținerea sănătății inimii, artrita reumatoidă și pierderea în greutate.

Este pentru prima dată când o formulă compusă din aceste ingrediente este propusă spre comercializare.

Studii:

Sygizium. Diverse studii au demonstrat efectele antibacteriene ale cuisoarelor. Activitatea inhibitoare a cuișoarelor se datorează prezenței mai multor constituenți precum: eugenol, eugenil acetat, β-caryophyllene, 2-heptanone, acetil-eugenol, α-humulene, metil salicilat, iso-eugenol, metil-eugenol, fenill propanoide, dihidrodieugenol, trans-confireril aldehid, biflorin, kaempferol, rhamnetin, myricetin, acid gallic, acid ellagic și acid ol.

Acești compuși pot denatura proteinele și pot reacționa cu fosfolipidele cu membrană celulară, schimbându-le permeabilitatea. Burst și Reinders 2003, au descoperit că uleiul de cuișoare este eficient împotriva tulpinilor non-toxice ale bacteriei E-coli9. Alte studii au demonstrat ca uleiul de cuișoare are și proprietăți antifungice. Spectrul mare de activitate fungicidă a uleiului de cuișoare și a eugenolului a fost raportat pe Candida, Aspergillus și dermatofiți și mecanismul de acțiune a fost atribuit leziunilor membranei citoplasmatice.

Oregano. Oregano a fost folosit în medicina tradițională de mii de ani. Apre proprietăți antifungice, antimicrobiale și functionează ca un bun antioxidant si insecticid. În medicina turcă tradițională, a fost folosit și ca expectorant, antiparazitar, antihelmic și împotriva disconfortului gastrointestinal, și de asemenea s-au raportat proprietăți antiseptice, antitumorale și analgezice.

Despre carvacrolul prezent în uleiul esențial de Origanum s-a scris despre posibilitatea ca acesta să ajute la eliberarea și/sau sinteza mediatorilor inflamatori, cum ar fi protanoizii, favorizând astfel procesul de vindecare a ulcerelor gastrice. Metaboliții secundari ai acestei plante au fost bine studiați în ceea ce privește compușii polifenolici și uleiurile esențiale. În consecință, mai mult de o sută de compuși nonvolatili au fost deja identificați în această plantă care include flavonoide, depside și origanoide.

Grapefruit. Despre proprietățile antiseptice și antibacteriene ale Citrus paradisi s-a mai scris. Însă s-au examinat și calitățile antibacteriene și antifungice ale extractului etanolic de grapefruit, din semințe și pulpă, împotriva a 20 de tulpini bacteriene și 10 de drojdii. Citrus paradisi a fost testat împotriva microorganismelor patogene; S. aureus, E. coli, K. pneumoniae, B. subtilis, M. luteus și Candida albicans.

Extractele testate au prezentat o bună activitate antimicrobiană împotriva tuturor izolatelor clinice comparativ cu cele standard. S-a demonstrat, de asemenea. o acțiune inhibitoare remarcabilă împotriva diferitelor bacterii gram pozitive și gram negative și a două specii fungice. Extractul de semințe de grapefruit a avut succes și în combaterea unei varietăți de agenți infecțioși obișnuiți.

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

Coș
  • Nu există produse în coș.