Formula inovatoare pe bază de colagen marin, îmbogățită cu molecule bioactive cu un puternic efect anti-îmbătrânire.

Blue Kollagen

lei190.00 (39 €)

Pentru sănătatea pielii, a părului și a unghiilor.
Este o formulă completă, concepută pentru a favoriza sinteza colagenului, ce conține componente cu puternice efecte anti-îmbătrânir, având rolul de a îmbunătăți pielea, părul, unghiile, dar și de a susține și reduce liniile fine și ridurile. Rezultatul? Arăți și te simți mai tânără.

Categorii: ,

EFICACITATE

Blue Kollagen. Este un nutraceutic compus din colagen marin hidrolizat 10 g (10% hidroxiprolină minimă), acid hialuronic cu greutate moleculară mică de origine vegetală, cisteină 250 mg, extract de alge roșii Lithotamnium calcareum (silice 7%), vitamina C, resveratrol, astaxantină, biotină, zinc, licopen, L-cisteină. Util în toate cazurile de aport alimentar redus sau necesitate crescută de componente utile pentru a îmbunătăți sinteza colagenului în organism și cu proprietăți anti-îmbătrânire.

Blue Kollagen Este o formulă completă, concepută pentru a favoriza sinteza colagenului, ce conține componente cu puternice efecte  anti-îmbătrânir, având rolul de a îmbunătăți pielea, părul, unghiile, dar și de a susține și reduce liniile fine și ridurile. Rezultatul? Arăți și te simți mai tânără. 

COMPLEXUL DE SINTEZĂ AL COLAGENULUI

(Colagen marin și acid hialuronic, vitamina C, siliciu și resveratrol)

Colagenul este una dintre cele mai importante proteine în vertebrate și reprezintă o treime din proteinele totale ale corpului uman, jucând astfel un rol important în structura și funcționalitatea organelor și țesuturilor, cum ar fi pielea, cartilajul, țesutul muscular. S-a stabilit că fibrele de colagen se deteriorează în timp: la vârsta de 25 de ani, celule încep să piardă capacitatea de a sintetiza colagenul, a cărui producție scade cu 1,5% pe an. Acest proces se accentuează  până la 45 ani, iar la apropierea vârstei de 60 de ani, producția de colagen scade cu peste 35%, pierzându-și grosimea și rezistența. Colagenul ține toate țesuturile vii împreună și asigură integritatea, elasticitatea, regenerarea pielii, a cartilajelor și a oaselor, menține tonicitatea pielii datorită proteinelor serice, hidroxiprolinei, cistinei și aminoacizilor din siliciu. Colagenul reprezintă 80% din țesuturile noastre conjunctive și 30% din proteinele din corpul nostru. 

Colagen marin și acid hialuronic: Datorită sinergiei colagenului marin și a acidului hialuronic,  Blue Kollagen ajută la procesul de recuperare și regenerare a celulelor pielii și a țesutului conjunctiv al feței și al întregului corp. Reduce vizibil aspectul pielii îmbătrânite, care este profund hrănită iar vitalitatea este astfel redată. Luminozitatea pielii crește, la fel și sănătatea unghiilor. Suplimentul susține regenerarea pielii, aceasta devenind  mai fină și recapătându-și aspectul tânăr. 

Colagenul marin este o formă pură de proteină hipoalergenică produsă din pielea de pește. Pieile de pește rămase din producția de alimente sunt spălate temeinic, apoi hidrolizate de un acid și o enzimă de calitate alimentară pentru a produce peptide de colagen marin, care au o greutate moleculară mică pentru o digestie și absorbție ușoare. Colagenul marin diferă de colagenul derivat din bovine sau porcine prin faptul că acesta conține cantități mai mari de aminoaciz,i glicină și prolină, care au fost asociate în special cu menținerea părului, pielii și unghiilor sănătoase.1-4

Vitamina C: (acid ascorbic) este un co-factor pentru mai multe enzime, care sunt necesare pentru sinteza colagenului, în special prolina hidroxilază. Aceasta nu poate fi produsă de organism și trebuie obținută din dietă. Este esențială pentru formarea colagenului, ajută la menținerea integrității substanțelor de origine mezenchimală (țesut conjunctiv, țesut osteoid și dentină). În absența vitaminei C, celulele nu hidrogenează prolina în pozițiile -y, rezultând într-o instabilitate a colagenului. Blue Kollagen conține vitamina C naturală extrasă din Malpighia glabra, o plantă care crește în America Centrală și de Sud. Fructul cireșului Acerola este bogat în vitamina C. naturală, fără ingrediente chimice și fără adaos de vitamină artificială, care, prin urmare, oferă o vitamină C care este mai bine recunoscută și mai bine asimilată de organism. Fructele Acerola favorizează apărarea naturală a organismului, acestea au o acțiune de susținere și restaurare și au un efect antioxidant5

Lithothamnium calcareum. Siliciul este un element structural al țesutului conjunctiv și intră în constituția principalelor macromolecule precum elastina, colagenul, proteoglicanii și glicoproteinele, favorizând regenerarea acestora. Sinteza colagenului este dependentă de siliciu, ceea ce influențează procesul de hidroxilare a prolinei în hidroxiprolină. Conținutul de siliciu este strâns legat de condițiile optime ale pielii, precum rata de hidratare, elasticitatea, absența ridurilor și a liniilor de expresie, capacitatea de a se vindeca și de a se regenera. 

Lithothamnium calcareum este o algă roșie formată dintr-un talus robust care se formează grație depozitelor calcaroase prezente în peretele celular. Aceste depozite sunt formate din minerale în formă organică foarte bio-disponibilă, alga roșie este o sursă naturală de calciu, magneziu și siliciu utilă pentru sănătatea oaselor.

Resveratrol. Colagenul este degradat de enzimele proteolitice, numite metaloproteinaze. Acestea sparg lanțurile proteice lungi care alcătuiesc colagenul, formând fragmente mai scurte, fără proprietăți mecanice. MMP-urile sunt o familie de molecule similare în structura chimică, cu specificități diferite pentru o mare varietate de substraturi, capabile să degradeze toate componentele matricei extracelulare (colagen, elastină, laminine, proteoglicani). Consecința acestui fenomen degenerativ este o dezorganizare generală a fibrelor de colagen, care își pierd parțial rolul de susținere, provocând o atrofie parțială a matricei extracelulare, care devine moale și lipsită de ton. Resveratrolul reduce matricea-metaloprotează și acționează ca inhibitor al metaloproteinazelor, rezultând deteriorarea țesutului proteolitic sau remodelarea în condiții fiziopatologice.6. Blue Kollagen conține extract de Polygonum cuspidatum, titrat în resveratrol, rădăcinile sale au fost folosite de mult în medicina tradițională chineză și japoneză și sunt cunoscute pentru numeroasele lor proprietăți biologice.

COMPONENTE ANTI-ÎMBĂTRÂNIRE pentru îmbunătățirea stării pielii la femei și bărbați

(Astaxantină, licopen, vitamina C, resveratrol)

Astaxantina este un pigment oxicarotenoid roșu-portocaliu și liposolubil din microalge7-9  cu efecte de bun augur asupra sănătății umane. Protejează organismele împotriva unei game largi de boli cu siguranță și tolerabilitate excelente. Astaxantina este un antioxidant puternic și acționează ca o protecție împotriva efectelor negative oxidative prin diferite mecanisme, cum ar fi neutralizarea oxigenului singlet, eliminarea radicalilor pentru a preveni reacțiile în lanț, conservarea structurii membranei prin inhibarea peroxidării lipidelor, îmbunătățirea funcției sistemului imunitar.

Proprietățile de solubilitate lipidică ale astaxantinei și acumularea în piele după administrarea orală o fac benefică pentru piele8. Unii cercetători au arătat că AST este un agent de apărare împotriva îmbătrânirii pielii. S-a demonstrat că utilizarea orală a Astaxantinei ar putea preveni efectele radiațiilor UV-A, cum ar fi ridurile9,10. S-a demonstrat că Astaxantina îmbunătățește starea pielii la femei și bărbați11. Aceasta poate împiedica îngroșarea pielii și induce scăderea colagenului împotriva leziunilor pielii induse de UV-A12-14. Astaxantina inclusă în dietă poate îmbunătăți integritatea și elasticitatea barierei pe pielea facială îmbătrânită prematur, fiind foarte bine tolerată15. Aceasta inițiază reglarea ascendentă a MMP-1 și a elastazei fibroblastelor dermice ale omului, care sunt declanșate de UV-A.12 

Licopenul este compusul colorant natural al carotenoizilor ce apar în plante și este un pigment important al plantelor nu numai datorită culorii sale, ci și asupra faptului că este bine cunoscut pentru beneficiile sale pentru sănătate.

Licopenul a atras recent o atenție considerabilă ca factor dietetic comun, consumul acestuia fiind asociat cu un risc scăzut de boli cronice majore (boli cardiovasculare, cancer) și efecte anti-îmbătrânire16. Unul dintre efectele benefice investigate activ ale licopenului este acțiunea sa foto-protectoare împotriva deteriorării pielii umane provocate de UV17-19. Concentrația de licopen în piele se corelează cu nivelul acesteia în plasmă20, iar acumularea acestui carotenoid în piele, în timpul suplimentării alimentare, este bine documentat. 21-23

ÎNGRIJIREA UNGHIILOR ȘI A PĂRULUI

(Biotină, Zinc-L-cisteină)

Conține o combinație selectată de vitamine, minerale, aminoacizi pentru stimularea creșterii părului, restabilirea structurii părului, întărirea unghiilor și menținerea sănătății pielii, în sinergie cu celelalte componente. 

Zincul ajută la regenerarea celulară. Zincul este un oligoelement necesar, cu aproximativ 300 de enzime, contribuind la creșterea, dezvoltarea, vindecarea rănilor, extrem de important pentru funcția imună și sinteza colagenului, printre multe alte funcții24. Acesta este esențial, adică nu poate fi sintetizat de organism și trebuie obținut din dietă. Un aport alimentar slab de carne și pește poate duce la deficiențe, mai ales atunci când cerealele,  care conțin fitat, ce chelează zincul și împiedică absorbția, reprezintă o parte importantă din alimentație. Alopecia este adesea un semn prezent al deficitului de zinc, împreună cu o dermatoză vezicobuloasă distinctă, constatări ale mucoasei și diaree. Alopecia progresivă, difuză, neconcordantă, fără cicatrici, uscăciunea părului și fragilitate s-au descoperit la o fetiță în vârstă de 4 ani care avea un nivel de zinc deficitar. 14 Căderea părului acesteia s-a oprit la 3 săptămâni după suplimentarea cu zinc și nu s-au descoperit dovezi de alopecie în decursul consultărilor de-a lungul a 4 luni 25

Biotina este un co-factor al grupului de enzime carboxilaze. Creșterea părului a fost observată în decurs de o lună la înlocuirea biotinei. Unii doctori sugerează înlocuirea biotinei pentru pacienții sănătoși ce prezintă căderi ale părului, posibil datorită efectului benefic al acesteia asupra unghiilor fragile și onychoschizia. Un studiu recent din Elveția a demonstrat o creștere cu 25 % a grosimii plăcilor unghiale în cazul pacienților cu unghii fragile, care au primit supliment de biotină.26-28 

L-cisteina este un aminoacid esențial condiționat de sulf, reprezentând elementul constitutiv al proteinelor. Pe lângă faptul că aceasta contribuie la numeroase căi biologice, cisteina este o componentă cheie a proteinei keratinei prin capacitatea sa de a forma punți disulfuridice care conferă rezistență și rigiditate proteinei. Cisteina ajută la construirea structurii de keratină a părului și a unghiilor. Keratina este o proteină fibroasă care alcătuiește structura pielii, a unghiilor și a părului. Fără suficientă L-cisteină pentru a menține structurile keratinei, părul va slăbi și va fi predispus la rupere. Cortexul părului este format din trei straturi, cuticula, cortex și medulla. Cortexul părului conține molecule de keratină grupate într-o structură fibroasă care conține aproximativ 75% L-cisteină, ceea ce îi conferă părului putere29. În cele din urmă, L-cisteina este esențială pentru a ajuta organismul să metabolizeze anumiți nutrienți, inclusiv biotina.

Suplimentarea cu Blue Kollagen 30-36

  • Îmbunătățește calitatea pielii
  • Reduce și netezește  ridurile
  • Menține elasticitatea și fermitatea pielii
  • Influențează microcirculația care are efecte benefice în cazul edemului
  • Hidratează pielea (a feței și a corpului)
  • Susține producția de colagen și  sintetizarea elastinei
  • Încetinește procesul de degradare a colagenului
  • Scade gradul de celulită

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

Coș
  • Nu există produse în coș.